Wykład dla studentów kierunku Produkcja i Marketing Żywności.
Tematyka wykładu:
1. Pojęcie biotechnologii żywności i żywności funkcjonalnej
2. Wykorzystanie mikroorganizmów w biotechnologii żywności
3. Biotechnologia w przemyśle mleczarskim – produkcja masła, mlecznych napojów fermentowanych i serów
4. Produkcja pieczywa i napojów alkoholowych
5. Biotechnologia w przemyśle mięsnym
6. Produkcja fermentowanych warzyw i żywności orientalnej
Wykład dla studentów kierunku Dietetyka.
Tematyka wykładu:
1. Pojęcie biotechnologii żywności i żywności funkcjonalnej
2. Wykorzystanie mikroorganizmów w biotechnologii żywności
3. Biotechnologia w przemyśle mleczarskim – produkcja masła, mlecznych napojów fermentowanych i serów
4. Produkcja pieczywa i napojów alkoholowych
5. Biotechnologia w przemyśle mięsnym
6. Produkcja fermentowanych warzyw i żywności orientalnej